OM OSS

Med kvaliteten som ledstjärna

Roger Löfström är plåtslagaren som började som lärling hos far sin på 1960-talet. Sedan 1990 driver han sitt eget företag, numera med en anställd på deltid. Men han sysselsätter allt som oftast och nästan dagligen kring 30 hantverkare från olika yrkesgrupper.

Som son till pappa Otto, som startade Årsta Plåtslageri 1949, skulle Roger Löfströms yrkesval bli självklart.
-Jag fick börja som företagslärling direkt efter grundskolan och kunde inte få en bättre utbildning i yrket, säger han.
Fortfarande driver hans två bröder vidare Årsta Plåtslageri, medan Roger flyttat till Åkersberga där han sedan 1990 driver sin egen verksamhet.
-Det fungerar alldeles utmärkt. De tar hand om den södra sidan om Stockholm och jag tar hand om den norra, skrattar han.

Fast pris

Roger jobbar han inte så mycket längre då dotter Caroline Löfström driver firman sen början på 2021 då Roger insjuknade i Covid och fått en hel del åkommor efter detta, han hjälper henne med offertskrivning/räkna på jobb men försöker gå ner i tid.

Nu är det Caroline som får se till att grabbarna har jobb, köpa in material och se till att allt flyter på nere på firman med Rogers hjälp givetvis tills hon blir varm i kläderna.

Egen tillverkning

Roger Löfströms verksamhet bygger till allt större del på ram- och serviceavtal med bland annat Dalkia, HSB, offentliga förvaltningar och olika byggfirmor. Den påstått svaga konjunkturen under senare år har han inte märkt något av.
-Gör man allt rätt från början och sätter kvaliteten främst så leder det till bättre ersättning, bättre rykte och allt bättre och mer jobb, menar Roger, som har AMA-Hus som kvällslitteratur hemma på sängbordet. Jag går också på alla kurser som Entreprenörföretagen anordnar och betalar dem till mina samarbetspartners. Det kan gälla allt från takskottning till byggnadsställningar och det lönar sig – jag lovar ! Jobbet i Täby handlar också om att isolera, spika råspont, limma papp, lägga läkt och tegel, något som normalt berör flera olika yrkesgrupper.
-Det är ju bra när killarna – som Estländarna – kan lite av varje, men i första hand och till 90 procent är de förstås plåtslagare, säger Roger.
Det som inte kan göras på plats konstrueras i den egna lokalen på Sågvägen 44 i Åkersberga där Roger Löfström Bygg & Plåt har lager, verkstad och tillverkning. Det gör att man kan ta sig an alla slags plåtarbeten, från om- och nybyggnationer till komplicerade varsamhetsrenoveringar. Här sker också nytillverkning i bland annat rostfritt, aluminium och mässing.
Det får kosta vad det kosta vill men jag tummar aldrig på kvaliteten, säger Roger medan han motvilligt lämnar grabbarna på taket i Täby.

PVF

Taget ur Plåt & Vent Magasinet. Artikeln finns att läsa i nr. 6/7.